Plasztikai sebészet és modern technológia

Blog / Tudástár

A plasztikai sebészet egyre inkább elterjedt ága az orvoslásnak. A szépészeti beavatkozások sokszor olyan kellemetlen testi hiányosságainkon segítenek, melyek miatt önbizalmunk indokolatlanul alacsonyabb, mint amilyennek lennie kellene. Mára már nem csupán a nők körében népszerű, sokszor a férfiak is kés alá fekszenek a szebb külső elérésének reményében.

 A plasztikai sebészet az elmúlt 10 év során olyan technológiai változásokon esett át, melyek hatására ma a legmodernebb eszközökkel dolgoznak a sebészek a klinikákon. Azok a beavatkozások, amik régen rizikósnak számítottak, mára rutineljárássá váltak.

Az újabb és újabb berendezések segítségével a plasztikai beavatkozások során egyre jobban csökkenthető a szöveti irritáció, egyre gyorsabb a gyógyulási folyamat. A kíméletesebb sebészeti technikák szebb eredményeket hoznak, így a páciensek is elégedettebbek a végeredménnyel.

A szépség egy szubjektív fogalom, mindenki számára mást és mást jelent és ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, egy plasztikai beavatkozás segíthet külseje elfogadásában. A beavatkozások nagy részénél kevés kellemetlenségre, illetve fájdalomra lehet számítani az új technológiáknak köszönhetően. 

Az operáció során használatos ollót, szikét vagy csipeszt egyre gyakrabban modern berendezések váltják fel, mint például az ultrahangos szike. A modern, kíméletes altatás korábbi következményei, a hányás, rosszullét, szédelgés már kevésbé jellemzőek.

A szépészeti beavatkozásoknál, ahol például implantátumot alkalmaznak a plasztikai sebészek, egyre kevesebb a kellemetlenség a modern technológiáknak köszönhetően. Mára már olyan formatartó, összetartó implantátumokat alkalmaznak, melyekben kevésbé szilárd a zselé és így kisebb az implantátum elmozdulásának veszélye is. 

Ezért napjainkra a plasztikai beavatkozások kevesebb veszéllyel és kellemetlenséggel járnak, a fejlődés egyre több elégedett pácienst hoz az orvosoknak. Ha Ön is plasztikai műtéten gondolkodik, keresse bizalommal klinikánk sebészeit, akik a műtétet megelőzően konzultáción magyarázzák el az eljárás részleteit!