Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Meddig tart a fogászati implantátum?

A fogászati implantátumok beültetésével kapcsolatban rengeteg kérdés fogalmazódik meg a páciensekben – ha ezt a bejegyzést olvasod, akkor valószínűleg benned is –: mennyibe kerül, hogyan zajlik a beavatkozás, és persze az se mellékes, hogy milyen hosszú ideig tart maga a műgyökér.

Örökre megmarad, vagy idővel cserélni kell?
A leggyakrabban ismételt kérdés: meddig tart a fogászati implantátum?

A fogászati implantátumok élettartamát rengeteg körülmény határozza meg. Többek között a műgyökér minősége, hogy milyen a fogíny és a csont minősége, a műtétet végző orvos szakértelme, és nem utolsósorban a beteg hozzáállása. Ha a fentiek közül mindegyik feltétel teljesül, akkor akár egy életen át is kitarthat a fogászati implantátum, de csak akkor, ha a páciens minden előírást betart, amivel a fogorvos útnak indítja a beavatkozás után.

A fogászati implantátum hosszú élettartama nagyban függ a megfelelő szájhigiéniától

Igaz, hogy a mai, modern műgyökerek sokáig tartanak, de ehhez elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia és a rendszeres fogorvosi kontroll. De mit is jelent pontosan a jó szájhigiénia, mire kell odafigyelni a fogak és az implantátum ápolása során?

1. Alapos és helyes fogmosás

Jó esetben a páciens már az implantátum beültetése előtt ismeri a fogmosás helyes technikáját, de ha nem, akkor ezt mielőbb el kell sajátítania. Ha ugyanis elhanyagolja a fogápolást, akkor nem csak a saját fogainak szuvasodását kockáztatja, de egy esetleges ínygyulladást is, ami az implantátum elvesztéséhez vezethet.

2. Fogköztisztítás

Anapi fogköztisztítás az implantátumok esetén éppolyan fontos, mint a saját fogaknál, ugyanis a műgyökéren is megtapadhatnak a baktériumok és kialakulhat plakk, ami csökkentheti az élettartamot.

3. Káros szokások elhagyása

A pácienseknek fontos lenne megszabadulni az olyan káros szokásaiktól, mint az alkoholfogyasztás és a dohányzás. Ez utóbbi különösen ajánlott, ha valaki sokáig meg akarja tartani az implantátumot.

4. Rendszeres fogorvosi kontroll

Félévente fel kell keresni a fogorvost az esedékes ellenőrzésre, aki így már azelőtt kiszúrhatja a problémát, hogy annak látványos és fájdalmas tünetei lennének.

Fontos továbbá, hogy olyan fogorvost válassz, aki jó szakember, és akiben 100%-ig megbízol, mert ez is garancia az implantátum tartósságára.

 


 
Bővebben a fogászati implantációról a szolgáltatásaink menüpont alatt olvashat.
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

vagy

itt kérjen visszahívást:

 

 

Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem