Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Mikor lehet szükség csontpótlásra?

A fogpótlás egyik, ma már egyre többet alkalmazott módja a fogászati implantátum beültetése, és az arra felhelyezett korona. Ahhoz azonban, hogy ez a beavatkozás sikeres lehessen, a páciensnek elegendő csontállománnyal kell rendelkeznie. Ha a csontállomány nem megfelelő, akkor sem kell lemondani a műgyökérről, azonban a beültetése előtt csontpótlásra lesz szükség.

Hogy milyen esetekben és miért válhat szükségessé a csontpótlás, azt járjuk most röviden körbe!

Túl régóta hiányzó fogak

A csontpótlás egyik lehetséges, és egyben leggyakoribb oka, ha a páciensnek túl régóta hiányoznak a fogai. Fogak hiányában ugyanis a csontnak már nincs tovább funkciója, nincs rá szükség, ezért egyszerűen sorvadni kezd, és felszívódik. Ezt a sorvadást a rágás, azaz a mechanikai hatások hiánya idézi elő, és minél több idő telik el a fog elvesztése után, annál jelentősebb lesz a csontveszteség.

Éppen ezt elkerülendő javasolják a szakemberek, hogy a fog(ak) elvesztése után a lehető leghamarabb érdemes az implantátum beültetését elvégezni. Minél tovább várunk ugyanis a beavatkozással, annál nagyobb valószínűséggel lesz szükség csontpótlásra, és annál nagyobb mennyiséget kell pótolni.

Betegségek, amik csontveszteséget okozhatnak

Nem csak a fogak hiánya okozhat csontvesztést, hanem bizonyos betegségek is. Ilyenek az íny és a fogágy megbetegedései, illetve a csontritkulás, ezért nagyon fontos, hogy a páciens alapos vizsgálaton essen át a csontpótlás előtt. A legtöbb esetben a csontpótlás ilyenkor is lehetséges, ám előfordulhatnak olyan speciális körülmények, amik nem teszik lehetővé a beavatkozást.

Megfelelő csontállomány nélkül nincs fogbeültetés

Ha a páciens csontállománya nem megfelelő, akkor nem végezhető el a fogászati implantátum beültetése sem. Szerencsére napjainkban már ez az eljárás is szinte rutinnak számít, ezért nem kell tartani tőle.

Nagyobb csonthiánynál több hónapos – 3-6 hónap – várakozási idő szükséges a csontpótlás után, mielőtt a fogbeültetésre sor kerülhet, kisebb csonthiány esetén pedig akár a fogbeültetéssel együtt is megoldható.

 


Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem