Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Rendelőnk e-mail címe:

Fenékplasztika

 
Ne fordítson hátat a problémának, éljen modern technikáinkkal alakja újraformálásáért!
 

A fenékplasztikai műtéteknek két fajtáját különböztetjük meg:

 
 • Fenékzsírtöltés
 • Fenékplasztika
 

 
 

 
Fenékplasztikát több beavatkozással is lehet végezni:sajátzsírral történő töltés, implantátummal való nagyobbítás, vagy éppen zsírszívás és fenékfelvarrás ezen a testrészen, ha kisebbíteni szeretnénk.
 
Mikor lehet szükség Fenékplasztikára?
 
Bizonyos testrészeink látványosan formálhatók célzott tornagyakorlatokkal, sporttal, de az eredmény szempontjából erősen meghatározó tényező a genetika is. A fenék feszesebbé, formásabbá tétele különösen nehéz, hiszen az úgynevezett nagy farizom testünk legnagyobb izma, így lassabban fejleszthető, mint például a combizom. Ráadásul a fenék megjelenése nagyban függ a zsírállomány tömörségétől, a bőr kötőszövetének állapotától.
 
A fenékplasztikai beavatkozás időtartama:
 
A teljes beavatkozások 1-2 órát vesznek igénybe.
 
A fenékplasztikai műtét menete saját zsírral
 • Ha a redő környéki bőr mérsékelt megereszkedésének az oka térfogathiány, például fogyás miatt elvesztett bőr alatti zsírszövet esetén, akkor a saját zsírral történő feltöltés a választandó beavatkozás.
 
Az átültetésre kerülő zsírszövet általában a csípő és az alhasi zsírpárnák területéről vehető el.
 • Az adóterületen szorító nadrág viselése indokolt lehet az átültetett mennyiségtől függően.
 
A fenékplasztika műtét menete kivágással
 • A fenékredőből, mely a fenéktáj alsó és a combtájék felső határa között helyezkedik el, a megereszkedett, meglógott bőrt és esetleges zsír felesleget egy haránt irányú és babérlevél alakú metszésből eltávolítjuk.
 • Fontos a precíz tervezés - álló testhelyzetben - annak érdekében, hogy a műtéti heg pontosan a redőbe essen.
Ha nem így teszünk, akkor legfinomabb heg is látható helyzetű és kevésbé elfogadható esztétikailag.
 
Az Fenékplasztikai műtét utáni teendőkről:
 
A fenékplasztikát követően megfigyelésre 1 napra bent tartjuk a klinikánkon, ahol Ön nyugodtan kipihenheti a beavatkozás fáradalmait. Másnap a sebész egy vízálló kötést helyez a sebre, hogy annak gyógyulását nem hátráltatva tudja majd az otthoni környezetben is folytatni megszokott életritmusát, így pl. nyugodtan tisztálkodhat is majd.
 
Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az 5. , a 10. napon, illetve 2 hónap elteltével hívja vissza.A sebész a klinikáról való távozását megelőzően antibiotikumot is fel fog írni Önnek, ezt kérjük, hogy az orvos utasításainak megfelelően szedje is be. A műtét által ejtett, látható hegek kb. fél év alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.
 
A beavatkozás utáni tanácsaink:
 • Az első két hétben javasoljuk, hogy csak hason fekve aludjon.
 • Fontos, hogy a műtétet követő időben elkerüljön minden megerőltető fizikai tevékenységet, így például a hosszú gyaloglásokat is.
 • 3 hét után már a könnyű testmozgás végzése megengedett.
 • Fontos, hogy fokozatosan térjen vissza régebbi életritmusához, így a szolárium, a napozás, és a szauna használata is csak a beavatkozást követő 2 hónap elteltével javallott.
 • Sokszor aggódnak pácienseink, hogy nem okoz-e kényelmetlenséget az implantátum ülő helyzetben.
 • Azonban a protézis nem a fenék ülőfelületét tölti ki, annál feljebb helyezkedik el, így nem okoz semmilyen kényelmetlenséget sem ülés, sem mozgás közben.
 
Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:
 
A fenékplasztika után szövődmény kialakulására kicsi az esély, de ha fellép komplikáció, az esetleges keloidos hegképződés, sebfertőzés, vér- és savó felgyülemlés lehet.
 

 
Fenékplasztika során saját zsírral való feltöltéssel növelhető a testrész kereksége, alakítható formája. Mindez allergiás reakcióktól mentesen, műtéti metszések nélkül, teljesen természetes anyag használatával. Az első konzultáció alkalmával plasztikai sebészünk megvizsgálja Önt, majd személyre szabott diagnózist állít fel. Ezt követően átbeszélik a fenékplasztika részleteit, milyen korrekciót javasol az Ön számára, és elmagyarázza az alkalmazott technikát. A plasztikai sebész minden, a fenékplasztikához kapcsolódó kérdésére készséggel válaszol. A konzultáció alkalmával megtekintheti a korábbi beavatkozások referencia anyagait. 
 

 

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

Fenékplasztika

1 100 000 Ft

 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

vagy kérjen visszahívást:

 

 

 


Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem