Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Rendelőnk e-mail címe:

Szemhéjplasztika

 
Engedje újra kivirágozni nőiességét, és nyerje vissza régi önbizalmát!
 

 

A szemhéjplasztika típusai:

 
Alsó szemhéj
 
Az alsó szemhéjnál  feltűnő ráncok és a kinyúlt bőr mögött felhalmozódó zsírszövet  alakulhat ki, és ennek következtében jönnek létre a “táskák”.
 
Felső szemhéj
 
A felső szemhéj petyhüdtté válása sokszor már a tökéletes látást is akadályozhatja.
 
Alsó-felső szemhéj
 
A felső és az alsó szemhéjak bőrének rugalmasságának elvesztése illetve öregedése, kifejezett ráncosodással vagy szemkörnyéki duzzanattal is járhat, ami pszichés panaszokat is eredményezhet.
 

 
 

 
Mikor van szükség szemhéjplasztikára?
 
A szemhéjainkon lévő bőr nagyon vékony, a bőr alatti kötőszövetek pedig kevés kötőszöveti rostot tartalmaznak, ezért a sok fajta külső behatás és természetesen az öregedés folyamata miatt viszonylag korán jelentkezhetnek esztétikai problémák.
 
Vannak esetek, hogy csak a páciensek érzik a nagy változást bőrük állagát illetően, de általában, ha valaki már úgy érzi, hogy bármennyire is zavarja a megereszkedett bőr, jobb minél előbb segíteni.
 
A beavatkozás időtartama:
 
A szemhéjplasztikai beavatkozás átlagos időtartama 0,5-1,5 óra.
  • A felső szemhéj áthajlási redőjében vezetnek plasztikai sebészeink egy metszést melynek segítségével a felesleges bőrt és zsírszövetet eltávolítják.
 
2-3 hét után a keletkező hajszálvékony fehér hegvonal szinte alig látható.
  • Az alsó szemhéjnál a műtéti metszést közvetlenül az alsó pillasor alatt vezetik, mely szintén alig észrevehető heggel gyógyul.
  • A műtét végén szemhéjanként egy varrattal történik a sebzárás, valamint egy sebtapasszal, mely 4-5 nap múlva eltávolításra kerül.
 
Szemhéjplasztika utáni teendők:
 
Fontos tudni, hogy a szem körüli szövetek  szervezetünk leglazább szövetei közé tartoznak, így a műtét után a szemhéjak beduzzadhatnak, bevérezhetnek. A sebvonalban rózsaszínű váladék szivárgása észlelhető az első 48 órában. A beteg feszülést érezhet, gyakran könnyezhet is.
 
Lehetséges, hogy a duzzanat miatt a szemek zárása átmenetileg még nem tökéletes, ill. az alsó szemhéjak esetén azok átmeneti, kisfokú kifordulása is megtörténhet. A 4.-5 napon megtörtént varratszedés után lehet a szemhéjakat mosni. 2-3 hétig szemfestése nem ajánlott.
 
A műtéti hegek  3-4 hónap múlva gyakorlatilag nem vehetők észre. Habár az eredmény 90%-ban már néhány hét múlva látszik, 2-3 hónap múlva alakul ki a várt változás.
 
A beavatkozás utáni tanácsaink:
  • A műtéti területet jegelni kell.
  • Ha váladékozás is észlelhető, érdemes a tájékot kamillával is tisztítani.
  • Szemcsepp használata csökkentheti a könnyezést.
 
Előforduló szövődmények, későbbi mellékhatások:
  • Irritatív tünetek (viszketés, égő érzés, könnyezés, gyakori kötőhártya hurut) jelentkezése esetén általában nem kell megijedni, nem tartósak.
  • Viszont a meglevő hasonló panaszok esetén, a műtét után számolni kell azzal, hogy ezek kifejezettebbek lehetnek. A látást nem befolyásolja.
 

 
Szem körül megjelenő, és idővel egyre mélyülő ráncok, a szem alatti sötét árkok vagy táskák, illetve a lógó, petyhüdt felső szemhéjak komor, bús tekintetet kölcsönöznek az egész arcnak. Ezek a problémák a szemhéjplasztika segítségével korrigálhatók, melynek következtében újra fiatalos, üde lesz a tekintet, és az arc összességében sokkal fiatalabbnak látszik. Szemhéjplasztikával (alsószemhéj és felsőszemhéj) megszüntethető a felső szemhéj lógása illetve a szem alatti és feletti elődomborodó, duzzadt táskákért felelős zsírtöbblet is eltávolítható.
 

 

MENNYIBE FOG KERÜLNI ÖNNEK?

 

Szemhéjplasztika - alsó

300 000 Ft

 

Szemhéjplasztika - felső

250 000 Ft

 

Szemhéjplasztika - alsó-felső

400 000 Ft

 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

vagy kérjen visszahívást:

 

 

 


Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem