Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Gyermekfogászat - odafigyelünk gyermekére

 
A gyermekfogászat a gyermekek fog- és szájbetegségeinek, illetve azoknak a megelőzésével foglalkozó tudomány. Sokan nem is tudják, de a gyermekfogászat jelentősége sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen a gyermekfogászati kezelések a gyermek egész életére meghatározzák a dentális egészséghez, fogászati kezelésekhez való viszonyát.
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

 
 
 

A tejfogak fontosságáról

 
A tejfogak fontos szerepet töltenek be a helyes harapás és rágás kialakulásában, a beszédhangok helyes képzésének kialakulásában. Ezen kívül helyfenntartó szerepük van a maradó fogak számára. Fontos, hogy a helyes táplálkozással és a már gyermekkorban elsajátított helyes fogápolási technikával hosszú időre olyan szokásrendszert adhatunk gyermekünk kezébe, amelynek egészségügyi előnyei messze túlmutatnak a gyermekkoron. 
 

 

A kisgyermekek fogászati prevenciójáról

 
A fogászati ellátásban hatalmas szerep jut a fogászati problémák megelőzésének, azaz a prevenciónak. A preventív fogászat célja a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzése. 
 
A kisgyermekek fogai eredendően egészségesek. Az, hogy a szülők gyermekeiket évente 3-4 alkalommal, már igen fiatalon, 2-3 éves korukban elvigyék a fogorvoshoz, több szempontból is fontos: 
  • ezzel a gyakorisággal biztonsággal elkerülhető a nagyobb fogászati problémák kialakulása
  • a gyermeknek megszokott dologgá válik a látogatás a fogorvosnál, így felnőtt életére is egy egészséges prevenciós mintázat öröklődik át
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

 

Tejfogak kezeléséről

 
A tejfog szuvasodásáról sok szülő tévesen úgy hiszi, csak átmeneti probléma, hiszen a tejfog úgyis kiesik majd. Ez azonban helytelen gondolatmenet, hiszen a szuvas tejfog fájdalmat okozhat a gyermeknek, emellett a fog korai kihullása módosítja az áttörőben lévő maradó fogak helyzetét
 
A tejfogak szerkezete más, mint a maradó fogaké, az idegkamrák jóval nagyobbak a zománcréteg pedig vékonyabb, így gyorsabban szuvasodik a fog, a panaszok azonban a maradó fogakéval megegyezőek, így fájdalmat okozhatnak a gyermeknek.
 
A tejfogak tömésénél az eljárás során a szuvas felületet jól tisztíthatóvá tesszük fúrással, majd behelyezzük a tömőanyagot a fogba. A tömés során a tejfogba egy speciális tömőanyag (üvegionomercement) kerül, melynek nagy előnye, hogy „fluoridraktárként” szolgál, így védve a tejfogat a fogváltás bekövetkeztéig, hiszen a tejfog tömésének a fog élettartama végéig ki kell tartania.
 

Barázdazárás - a gyermekkori fogszuvasodás megelőzésére

 
A fogászati barázdazárás egy egyszerű, gyors, olcsó, esztétikus és fájdalommentes technika, mellyel a rágófogak rágófelszíni szuvasodásai megelőzhetőek. A beavatkozás viszonylag egyszerű, foganként néhány percet vesz igénybe, s a gyermek számára nem megterhelő. A rágófelszíni barázdák lezárásával az ételmaradék nem tud a felszíni barázdákba ragadni, így ezen a felületen a fogszuvasodás nehezebben indul el.
 
A kezelés 6 és 18 éves kor között alkalmazható, s a félévenkénti ellenőrzéseken mindig javasolt az újonnan kibújt fogak barázdazárása, valamint a már meglévő barázdazárások folyamatos ellenőrzése, esetleges cseréje. Az eljárással részben megelőzhető, illetve nagyban csökkenthető a gyermekkori fogszuvasodás gyakorisága.
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást:
 

 


Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem