Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Fájfalommentesen megmentjük a menthető fogakat

 

Szeretné fogait minél tovább megmenteni a kihúzástól, mindezt fájdalom nélkül?

Szeretné, ha gyökérkezelt fogára akár egész életen át számíthatna?

A gyökérkezelés alkalmával a foggyökér csatornát kitisztítják és töméssel vagy koronával zárják. Legtöbbször akkor válik szükségessé, amikor a fogbelső például egy előrehaladott fogszuvasodás miatt már elhalt és csak így menthető meg. Az eljárással sok esetben megelőzhető a foghúzás.

Mikor van szükség mikroszkóp alatt végzett gyökérkezelésre?

  1. Nagyobb lehetőséget biztosít a precíz munkavégzésre hiszen nagyítás alatt tudjuk kezelni az adott gyökeret.

  2. Bonyolult anatómiájú gyökércsatornák esetén. Ha a gyökérben futó gyökércsatornák túl görbék, nehezen megtalálhatók, elágazóak stb.

  3. Gyökér-újrakezelések esetén. Az előzőleg végzett gyökérkezelés nem zárult jó eredménnyel? Gyulladásos tályog vagy góc látható a gyökérkezelt fog röntgenfelvételén? A gyökércsatorna-újrakezelés új reményt ad a fog megmentésére, ezt viszont megfelelő körültekintéssel és persze nagyítással kell elvégezni.

  4. Gyökércsatornába betört idegentestek eltávolításához. Egy előző gyökérkezelés során betört eszközt szinte kizárólag nagyítás alatt lehet eltávolítani vagy megkerülni.

 

A mikroszkópos gyökérkezelés menete:

  1. Helyi érzéstelenítés után a fogat kofferdám segítségével izoláljuk, hogy a nyál baktériumai már ne fertőzzék be a tisztítandó üreget. A fog koronájába pici üreget fúrunk, hogy a fogbélkamrán keresztül elérjük a gyökércsatornákat – mindezt mikroszkóp alatt.

  2. Elektromos távolságmérő segítségével pontosan bemérjük a csatornák hosszát, hogy a gyökeret teljes egészében kitisztíthassuk.

  3. A csatornákat speciális gépi műszerekkel tisztítjuk ki, mely módszer nemcsak sokkal nagyobb hatékonyságot eredményez, mint a hagyományos kézi tágítás, de Páciensünknek is sokkal nagyobb komfortérzetet nyújt.

  4. Amennyiben a csatornák kiszáríthatóak, a következő lépés a gyökértömő anyag behelyezése és a fog ideiglenes helyreállítása. Ha a fog nem szárítható ki, gyökértömésre csak később kerülhet sor. Az üregbe fertőtlenítőt teszünk és a koronát lezárjuk.

  5. A gyökértömés elkészülte után a gyökércsúcson lévő gyulladás már “magától” gyógyul, azaz a szervezet immunrendszere megöli a visszamaradt baktériumokat, és a csont meggyógyul.

 

A gyökérkezeléstől sok páciens fél, pedig manapság a modern anyagok és technikák ismeretében teljesen fájdalommentesen, akár egy alkalommal is elvégezhető ez a kezelési forma.

Rendelőnk Budapest szívében, a Jászai Mari térhez közel, a Szent István körút 9 szám alatt található.

Kollegáink nagy szakértelemmel és több éves tapasztalattal várják.

Amennyiben úgy érzi máshol nem tudtak segíteni vagy nem megfelelő kezelésben részesítették keressen fel minket: nálunk a mikroszkóp adta előnyök végett precíz és gyors ellátásban lesz része.

 

 
A mikroszkópos gyökérkezelés árait az árlistában megtalálják.
 

 

Mikroszkópos fogkezelés kapcsán keressen
minket bizalommal

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

vagy

 

kérjen visszahívást:

 

 


Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem