Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Melyik a legjobb fogszabályozó készülék?

Amikor valaki rászánja magát a fogszabályozásra, azonnal adódik a kérdés, hogy a számtalan készülék közül melyiket válassza. Ez természetesen attól is függ, hogy ki mennyit tud áldozni rá, és hogy milyen előzetes elképzelései vannak a páciensnek.

Milyen típusai léteznek a fogszabályozóknak?

A fogszabályozókat több szempont alapján csoportosíthatjuk: vannak rögzített és kivehető készülékek, egy másik szempont alapján pedig látható, láthatatlan és átlátszó fogszabályozók. Ezek mindegyike rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, ezek alapján mindenki eldöntheti, hogy melyiket szeretné viselni.

Rögzített fogszabályozók

Ezek lehetnek külső vagy belső rögzítésűek, és készülhetnek fémből, porcelánból, műanyagból, illetve ezek kombinációjából.

A rögzített fogszabályozók a bracketekből (tappancsok), a gyűrűkből és az ívekből állnak, és a fogakra ragasztva mozgatják azokat a kívánt helyzetbe a drótív mentén. A tappancsok anyaga lehet rozsdamentes acél, amivel gyors és látványos eredmény érhető el.

A porcelán tappancsok igen esztétikusak, és minden fogszínhez jól illeszkednek, ezért ez a típus elsősorban azoknak ajánlott, akiknek fontos a szépség.

Léteznek úgynevezett önligírozó fogszabályozók is, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a készülék nem tartalmaz gumikarikákat, ehelyett a drótíveket a tappancsokba épített zárak rögzítik, így az ilyen eszköz sokkal tartósabb.

Kivehető fogszabályozók

Mint a nevük is mutatja, ezek a fogszabályozók nem rögzítettek, vagyis bármikor ki lehet venni őket. Ezeknek a hatékonysága nem a legjobb, egyrészt, mert gyakran előfordul, hogy a páciens elfelejti felhelyezni az eszközt, másrészt pedig azért, mert nagyobb torlódások, hibák korrigálására nem igazán alkalmasak. Viszont a kisebb problémákon könnyen segítenek, ezért pácienseink körében ezek a készülékek is igen népszerűek.

A választék tehát nagy, és ma a fogszabályozók már gyakorlatilag minden igényt ki tudnak elégíteni, de fontos megjegyezni, hogy a probléma jellege meghatározhatja a fogszabályozó típusát is.

Várunk mindenkit szeretettel fogszabályzó szakorvosunknál!

Dr. Hadi Dehghani - Fogszabályozó specialista

 


 
Bővebben a fogszabályozásról a szolgáltatásaink menüpont alatt olvashat.
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

vagy

itt kérjen visszahívást:

 

 

Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem