Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Parodontológia - az egészséges fogágyért

 
Sokan nem is gondolunk bele, mekkora kincs a stabil, erős fogazatunk, amíg nem kerülünk a közelébe annak, hogy elveszítsük fogainkat. A fogágy (az íny, a csont, a gyökérhártya) különböző megbetegedései a fog meglazulását és kihullását okozzák. Erre szolgál gyógyírként a parodontológia. 
 
Sok esetben az ínygyulladás is már fogágybetegségre utalhat. Ezért fontos, hogy a fogkőeltávolítást valóban rendszeres időközönként elvégeztessük, javaslatunk szerint félévente minimum – amikor parodontológiai szempontból is átnézzük az ínyét pácienseinknek.
 
Akinek fogágy betegsége van – sokszor fájdalommal is járhat – amit sok esetben a páciensek más problémának hisznek.
 
A fogágy gyulladás sokszor gócot is jelent a szervezetben – ami kihatással lehet több szervünkre is.
 
A fogágyat érintő betegségek idős korban már a természetes élettani folyamat következtében is kialakulhatnak, de fiatalabb korban is előfordulnak. A fogak megőrzése érdekében fontos a parodontológiai kezelés, amikor is a szakorvos gondoskodik arról, hogy eltávolítsa a fogágybetegséget okozó baktériumokat a fogágyból, így megszüntetve és megelőzve a gyulladást, valamint védve a fogak épségét és stabilitását - beágyazottságát. 
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

 
 

 

Lazák a fogai? Ne aggódjon, lehet, hogy elég a fogak sínezése.

 
Foglazulás esetén nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, hiszen ilyenkor még van lehetőség a kilazult fogak rögzítésére. Az gyik megoldás a meglévő fogak sínezése.
 
Ez azt jelenti, hogy valamilyen fix egységbe foglalják a fogakat, és ez az egység rögzíti a kilazult fogakat is. Ha néhány fog meglazult, akkor azokat, valamint a velük szomszédos, még nem laza fogakat lecsiszolja a fogorvos, és koronákkal egybeöntve rögzíti az egészet.
 
Ilyen esetben természetesen még fokozottabb hangsúlyt kell helyezni a fogmosásra, a fogak alapos tisztítására - ám a fogak így még hosszú éveken keresztül a szájban maradhatnak.
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

 

Parodontológiai kezelések

 
A parodontológiai státusz felvétel sokban különbözik a többi konzultációtól vagy státusz felvételtől, ennek során megvizsgáljuk az összes fogat külön-külön és egyesével kezeljük őket. Nagy odafigyelést fordítunk rájuk, nem csak egy problémára összpontosítunk.
 
A fogágybetegség nem visszafordítható folyamat, azonban a csontveszteség és a gyulladás megállítása lehetséges.
 
Előkészítő kezelésként általában ultrahangos fogkő-eltávolítás történik az íny felett és íny alatt is. Gyakran előfordul, hogy olyan nagy kiterjedésű szuvasodással fordul valaki a fogorvoshoz, hogy a preparált üreg, vagy korona határa mélyen az íny alá esik. Fogeltávolítás helyett ma már lehetséges ezeknek a fogaknak a megmentése is az által, hogy a fogat a fogorvos kissé kiemeli az ínyből, aminek következében a koronai rész meghosszabbodik és a fog biztonságos helyreállítása elvégezhető. 
 

 

Ha rendellenességet tapasztal szájnyálkahártyáján, ne habozzon felkeresni minket, segítünk!

 
A szájhigiéné, a helyes fogápolási rutin természetesen jelentősen hozzájárul fogaink és szájnyálkahártyánk védelméhez. Azonban minden elővigyázatosság ellenére is előfordulhatnak olyan esetek, amikor fájdalmat, elszíneződést, vagy egyéb rendellenességet tapasztalunk a szájüregben. Ilyenkor érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, hiszen adott esetben igen komoly, súlyos állapotok előzhetőek meg az időben elvégzett beavatkozásokkal. 
 
Amennyiben parodontológia problémája van, mielőbb keressen fel egy parodontológus szakorvost.

 
Dr. Foad Haghighat - Vezető Fogorvos

 

 

További kezelések ami érdekelheti:

 

Szájsebészet

 

Fogászati Implantológia

 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást:
 

 

 


Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem