Rendelőnk telefonszáma:

+36 70 666 7073

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

A felnőttkori fogszabályozásról

Fogszabályozás 18 év felett? Ezt a kérdést még napjainkban is gyakran felteszik a páciensek, pedig ma már egyáltalán nem ritka, hogy felnőttkorban kezdünk a kezelésbe. Fogszabályozót hordani nem kínos, a szabályos, szép mosoly pedig egyéb előnyöket is jelenthet a páciensek számára.

Mire készülj, ha belevágsz?

Ha már túl vagy a kamaszkoron, és saját elhatározásodból keresed fel a fogorvosi rendelőt, akkor valószínűleg alaposan átgondoltad a dolgot, és felkészültél az akár évekig tartó procedúrára azért, hogy a végén csodálatos mosolyod legyen.

Amivel első sorban számolnunk kell: Az az idő. Ne becsüld alá a hosszú hónapokat, amíg a készüléket hordanod kell, és arra is készülj fel, hogy miután lekerül a fogszabályozó, még van teendőd az eredmény megőrzése érdekében: egy úgynevezett retenciós készüléket kell majd viselned, hogy a fogaid ne vándoroljanak vissza az eredeti helyükre. Azonban hónapról hónapra érezni fogod a változást, és ez kitartóvá tesz! 

Az idő mellett különleges odafigyelésre is szükséged lesz. Fontos ugyanis, hogy a fogszabályozót naponta többször alaposan megtisztítsd, mert ellenkező esetben magán a készüléken is megtelepszik a lepedék, ami később komoly problémákat okozhat. Ha tehát a fogszabályozás mellett döntesz, még lelkiismeretesebbnek kell lenned a szájhigiéniát illetően. Természetesen ebben is segítünk.

A készülék az első napokban irritálhatja a szájnyálkahártyát, és harapásnál is okozhat nyomó érzést, de a jó hír az, hogy ezek a tünetek viszonylag gyorsan elmúlnak!

Milyen lehetőségek közül választhatsz?

Ha felnőttkorban vágsz bele a fogszabályozásba, akkor is több lehetőség áll előtted: választhatsz kivehető készüléket – ezzel valószínűleg jóval tovább tart majd a folyamat –, illetve hagyományos készüléket is kérhetsz.A konzultációkon mindenről informálunk, hogy alapos döntést hozhass amikor készüléket választasz.

Az egyik legjobb megoldást talán az úgynevezett önligírozó bracketek jelentik, amik számos előnnyel rendelkeznek: kevesebb fogorvosi kontrollt, kényelmet, könnyebb tisztítást jelentenek többek között.


Várunk szeretettel személyes konzultáción, hogy együtt kezdjük el megtervezni álmaid mosolyát!

 


 
Bővebben a fogszabályozásról a szolgáltatásaink menüpont alatt olvashat.
 

 

Foglaljon időpontot

 

+36 70 666 7073

 

vagy

itt kérjen visszahívást:

 

 

Visszahívást kérek


Dentium Implant Center fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem