Bőrdiagnosztika

Kozmetikai szolgáltatásaink

bőrdiagnosztikaBőrdiagnosztika

Az ARAM  HUVIS koreai kozmetikai arcdiagnosztikai gép egy modern arcbőr elemző készülék, amelynek segítségével a kozmetikai kezelések  előtt megállapíthatóak a bőr szemmel nem látható problémái.

Segítségével maximálisan személyre szabott kezelést tudunk összeállítani.

Tökéletesen kimutathatóak  az esetleges bőrproblémák:

nyitottabb pórusok, acnék, a tényleges ráncmélység,( 3D képen is!) pigmentációs zavarok, a bőr hemoglobin szintje. 

A készülék nagy felbontású mikroszkópos fotót készít, a vendég számára is láthatóvá válnak a bőr esetleges elváltozásai. 

Az arcdiagnosztikai készülékkel képet kapunk még a bőr hidratáltsági szintjéről, faggyútartalmáról, rugalmasságáról, a bőr tényleges típusáról és egy diagram segítségével összehasonlító képet látunk a bőr valódi állapotáról és az optimális bőrképtől való eltéréséről. 

Mit kell tudni a bőről?

A bőr nagyon fontos szerepet játszik nemcsak szervezetünk védelmében a külső dolgok ellen, hanem személyünk érzelmi és esztétikai kimutatásában is. A bőrünk olyan, mint egy tükör, amely megmutatja a szervezetünk egészségügyi létét és vitalitását, lélegzik, tükrözi az érzelmeket, faggyút termel, kiválasztja a méreganyagokat a szervezetünkből és reagál a szervezetünk állapotának megfelelően. A bőrünk egy pajzs, amely megvédi szervezetünket a külső károsodásoktól, úgy mint – a környezetszennyeződések,az UV-sugarak, a hideg, a szél,a  füst, a vegyszerek és megnyilvánul a belső változások hatására,  mint a hormonok,a  fáradtság, a terhesség, a vitaminhiány, az alúltápláltság, különféle egyensúlyok megbomlása: hormonális, érzelmi, táplálkozási. Arcbőrünket egy képernyőnek tekinthetjük , mellyel tudunk közölni valamit és meggyőzni valakit, egy kifejező eszköz.

A bőr típusai az idő folyamán olyan tényezőktől függően változhatnak, mint az életkor, étrend, hormon-háztartás állapota és működése, genetikai hajlam, de tükrözi az életmódunkat is. Az egyén viselkedésének története az idők során nyomot hagy a bőr kinézetén és állapotán, különösen az arcbőrén.

A felhám a bőr külső rétege és gátként működik a környezeti tényezők agressziójával szemben. Ezt a réteget főleg keratinociták alkotják, a belsejükben egy keratin nevű fehérje található. Egyszer a bőr szarurétegébe jutva, a keratinociták leválnak a bőr felületéről, ez a lejátszodó folyamat a hámlás. A felhámban találhatók a melanocyták - ezek felelősek a bőrünk színéért és a barnulásért - és az immunsejtek. A felhám legkülsőbb rétege a szaruréteg, mely laposodott keratinocytákból, más néven korneocitákból állnak. Ez a réteg, amely nagyon fontos szerepet játszik a hidratált bőr védelmében és fenntartásában,a hámlás következtében folyamatosan megújul.

Az irha rögtön a felhám alatt megtalálható és kötőszöveti sejtekből áll. A felhámot támogató rétegként viselkedik. A szervezetben több fajat kötőszövet jelenik meg, mindegyiknek extra funkciója van, mint például a kollagén, amely a bőrnek ellenállást ad, glükózaminoglikánok, amelyek tartják a vizet a bőrben és az elasztin rostok, melyek a bőr rugalmasságát nyujtják. Az irha vérerekkel van ellátva, ezek viszik a tápanyagot a felhámba. Továbbá tartalmaznak a hajszálak gyökerénél verejtékmirigyeket, amelyek az izzadságért felelnek és faggyúmirigyeket, melyek a faggyútermelődésért felelősek.

Bőralja vagy a bőr alat található zsírszövetek a bőr legalsó rétege. Ez a réteg zsírokban (zsírsejtek) és vérerekben gazdag. Szerepe a hőszigetelés, védi a szervezetet a hőmérsékletingadozástól és feszesen tartja a bőrt.

A BŐR SZíNE

Genetikai öröklődésünk által, a bőr színét a festéksejt vagy melanin, a melanociták által létrehozott pigmentsejtek határozzák meg. A melanoszómák nagyságától és eloszlásától függően és a melanoszómákban létrejövő pigmentek mennyiségének függvényében a bőr világosabb vagy sötétebb lesz, különböző árnyalatú rózsaszín, sárgás, krémszínű vagy olívaszínű.

A melanintermelés napozás közben megnövekedik, a bőr színe, különösen a ruházat által nem takart részeké függ a szezontól és az életmódtól (a szabadban töltött időtől).

A BŐR pH-értéke

Általában, a bőr pH-értéke 4 és 7 között van. A bőr pH-értéke kiss mértékben változik a terület függvényében, nagyobb a savtartalom a hónalj és az intim nyálkahártyák terén, valamelyest változik az életkorral is. A normál bőr pH-értéke enyhén savas.

  1. A normál bőr pH-értéktartománya 5.5 – 6 és ez egy enyhén savas, kiegyensúlyozott arcszín
  2. A száraz bőr pH-értéke alacsonyabb 5.5 és egy savas arcbőr
  3. A zsíros bőr pH-értéke magasabb mint 6 és lúgos arcbőr

A tisztálkodási és ápolási termékek, a kozmetikumok nagyon befolyásolják bőrünk pH-értékét, így jelentős, hogy a megfelelő készítményeket használjuk.

Bőrdiagnosztika

Mielőtt bármilyen kozmetikai terméket használnánk, ahhoz, hogy számunkra jó legyen, fontos meghatározni bőrünk fajtáját és jelenlegi állapotát. Bőrünk teljes kozmetikai vizsgálatára fel lehet kérni egy szakembert és ez feltételez – az otthoni megállapítások mellett – öndiagnosztizáláson túli procedúrákat is, mint például egy nagyító használatával, lámpákkal és speciális tárgyakkal végzett vizsgálatot; természetesen, az adatok helyes értelmezéséhez egy tapasztalt szakember kell. Általában, az arcbőr típusa ugyanaz, mint a testté.

 
Elfogad tőlünk egy 10%-os kupont?

Adja meg az email címét, ahova elküldhetjük!